Tensió entre les dues Corees
Internacional 20/02/2012

Corea del Sud fa maniobres militars amb foc real prop de la frontera amb el Nord

Pyongyang respon amenaçant amb un "atac despietat". Els exercicis es fan conjuntament amb els Estats Units i s'allargaran fins divendres

Efe
1 min
Imatge oferta pel govern sud-coreà de les maniobres / REUTERS

SeülCorea del Sud ha començat unes maniobres militars amb foc real aquest dilluns prop de la frontera amb Corea del Nord, al mar Groc. L'assaig forma part d'un exercici antisubmarí rutinari conjunt amb els EUA que es prolongarà fins divendres, i engloba proves amb obusos autopropulsats, canons Vulcan, morters i helicòpters d'atac Cobra, ha informat el Ministeri de Defensa de Seül.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Corea del Sud ha especificat que les maniobres es fan en aigües properes a les illes sud-coreanes de Baengyeong i Yeonpyeong, aquesta última objectiu d'un atac nord-coreà el novembre de 2010 que va matar quatre persones.

Abans de l'inici dels assaigs militars prop de 1.000 residents d'ambdues illes van ser retirats a zones d'evacuació per les Forces Armades sud-coreanes, explica l'agència local Yonhap.

Per la seva banda, l'Exèrcit de Corea del Nord va amenaçar diumenge amb fer "despietats atacs imminents de represàlia" si Seül traspassa les seves aigües territorials en resposta al que considera, "una provocació militar premeditada". Una autoritat sud-coreana va respondre assegurant que Seül "manté una estreta vigilància sobre l'Exèrcit de Corea del Nord", que, ha afegit, "si ens provoca, tornarem el cop i exercirem el nostre dret a la legítima defensa".

Les maniobres militars d'aquest dilluns tenen com a objectiu mantenir la preparació de combat de les forces sud-coreanes al mar Groc, on hi ha la disputada Línia Límit del Nord que divideix per mar a les dues Corees i que ha estat escenari de diversos incidents.

Corea del Nord i Corea del Sud es troben tècnicament en guerra des que el conflicte armat que les va enfrontar finalitzés el 1953 amb un armistici sense que fins avui s'hagi signat la pau definitiva.

stats