Corea del Sud
Internacional 29/11/2010

Seül militaritza l'illa de Yeonpyeng i continua les maniobres militars conjuntes amb els Estats Units

Seül aprova una Llei de defensa unida que posa sota control militar l'illa de Yeonpyeong, atacada per Corea del Nord el 23 de novembre

1 min

D'aquesta manera Corea del Sud apuja la tensió a la frontera del mar Groc, on està efectuant maniobres militars conjuntes amb els Estats Units. La llei permet a l'exèrcit sud-coreà prohibir l'entrada de civils a l'illa i desallotjar-los quan ho consideri oportú, informa l'agència Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El segon dia d'exercicis conjunts suposa la mobilització de 7.300 soldats, deu vaixells de guerra i un portaavions nuclear nord-americà. La Xina i Corea del Nord consideren les maniobres una provocació. Les operacions inclouen maniobres amb foc real i simulacres de combats navals i bombardeigs aeris amb míssils guiats, segons fonts militars sud-coreanes.

En un moment de forta tensió la Xina ha proposat convocar una reunió d'emergència a sis bandes, incloent-hi Rússia i el Japó. Ni Seül ni Tòquio s'han pronunciat fins ara. Corea del Sud exigeix disculpes al veí del nord per l'atac a Yeonpyeong.

stats