Internacional 02/04/2012

Crema sense control un gratacels en construcció a Moscou

No hi ha hagut ferits, però els bombers han desallotjat algunes plantes que ja estaven ocupades

Efe
2 min
Incendi a Moscou / EFE

MoscouUn gratacels en construcció de 250 metres d'altura del centre financer de Moscou ha començat a cremar, sense que de moment els equips de bombers hagin pogut sufocar l'incendi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el Ministeri de Situacions d'Emergència, el foc es va declarar fa diverses hores a la planta 67 de la torre Vostok (Est), una de les dues que componen l'edifici Federació, a la riba del riu Moskova al cor de la capital russa.

Al principi els equips de bombers van aconseguir contenir l'avanç del foc, però aquest es va propagar després a les plantes inferiors a causa del fort vent, fins a assolir una superfície de 300 metres quadrats, segons les agències russes.

Pel que sembla, l'incendi es va declarar en l'última planta de l'edifici que albergava material de construcció, de manera que s'especula que hi hagi hagut una fallada en les mesures de seguretat contra incendis.

Les autoritats moscovites asseguren que l'immoble, on algunes oficines ja estan en funcionament, ha estat evacuat i que ningú ha resultat ferit.

En les tasques d'extinció de l'incendi participen dos helicòpters Ka-32 i desenes de membres dels serveis de bombers, segons una portaveu ministerial.

Segons les imatges que ofereixen els mitjans locals, les flames arriben diversos metres d'altura i es corre el perill que es propaguin als edificis propers componen el moderníssim complex de negocis en construcció conegut com Moscow City, el futur centre financer regional.

El fum de l'incendi es pot veure des de diversos quilòmetres de distància, cosa que ha provocat retencions en el trànsit, ja que molts conductors abandonen momentàniament els seus vehicles per fotografiar el foc, segons els mitjans digitals.

L'edifici Federació, en construcció des de fa una dècada, està destinat a ser el més alt d'Europa amb més de 500 metres d'altura, gràcies a l'antena que serà erigida entre els seus dos torres Vostok (360 metres) i Zapad (Oest, 240 ).

stats