Internacional 10/12/2011

Cristina Fernández enceta el seu segon mandat saltant-se el protocol

La presidenta d'Argentina evoca el seu marit, mort fa un any, en la cerimònia de jurament del seu segon mandat

Efe
1 min

BarcelonaCristina Fernández ha trencat aquest dissabte el protocol de la cerimònia d'assumpció del seu segon mandat presidencial i ha evocat el seu marit i antecessor, Néstor Kirchner, en la fórmula de jurament i en rebre la banda presidencial de mans de la seva filla menor, Florència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Vestida de rigorós dol, Fernández ha jurat sobre la bíblia exercir amb lleialtat i patriotisme el càrrec de presidenta de la nació i ha afegit: "Si no ho fa que Déu, la Pàtria i ell (Kirchner) m'ho demanin".

Des de la mort de Kirchner (el mandat va transcórrer entre 2003 i 2007), l'octubre del passat any, la presidenta sol referir al seu marit en actes públics com "ell".

Fernández ha rebut la banda presidencial de mans de la seva filla menor i ha agafat ella mateixa el bastó de comandament, davant la mirada del vicepresident sortint, Julio Cobos, enfrontat amb el govern.

Amb aquesta fórmula, la presidenta ha evitat donar cap paper a Cobos, que, segons el protocol, s'hauria d'haver encarregat de conduir la cerimònia de jurament de Fernández.

stats