MÓN
Internacional 29/06/2011

Cuba mostra imatges d'Hugo Chávez per apaivagar els rumors sobre la seva salut

És la primera vegada que se'l veu després de l'operació a la qual ha sigut sotmès a l'illa caribenya

Acn
2 min

CaracasEls partidaris del president veneçolà Hugo Chávez han celebrat l'aparició de noves imatges del líder socialista que pretenen evidenciar que s'està recuperant de l'operació a la qual ha sigut sotmès a Cuba, tot i les especulacions que podria patir càncer. Just en el moment que augmentaven els rumors sobre la desaparició de la vida pública de Chávez, a qui no es veia des de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès el 10 de juny, el govern cubà i el veneçolà han mostrat un vídeo i fotografies d'ell caminant i parlant amb el líder revolucionari cubà Fidel Castro.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Està bé, veieu?", ha dit Eva Golinger, advocada i fan vehement de Chávez.

Amb tot, les imatges mostrades aquest dimarts a la nit no desmenteixen el rumor més extrem –que Chávez tindria càncer de pròstata– però sí que reforcen la postura oficial segons la qual el president veneçolà està simplement recuperant-se d'una dolorosa operació per retirar-li un abscés pèlvic.

El govern veneçolà espera que Chávez, de 56 anys, torni el 5 de juliol, quan el país acull una cimera regional de caps d'estat. La trobada a l'illa Margarita coincidirà amb el 200 aniversari de la independència veneçolana d'Espanya.

"Deixem que aquestes imatges serveixin per dur pau als veneçolans pel que fa a la salut del president Chávez", ha dit un radiant ministre de Comunicacions, Andrés Izarra, mostrant les imatges una i altra vegada a la televisió estatal veneçolana.

Amb tot, també hi ha rumors que indiquen que la cimera regional de caps d'estat podria retardar-se. Un treballador d'un mitjà de comunicació local ha explicat a Reuters que els seus plans de cobertura de l'esdeveniment s'han suspès després que se'ls hagi assegurat que Chávez no tornarà a temps.

stats