Escàndols sexuals
Internacional 29/09/2011

DSK i Tristane Banon mantenen les seves versions en el cara a cara

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional afirma que l'acusació és "imaginària" i refusa excusar-se. L'escriptora francesa diu que si el cas s'arxiva recorrerà a la via civil

Agències
1 min
DSK, en arribar a la comissaria aquest dijous / REUTERS

ParisEl cara a cara entre l'escriptora Tristane Banon i l'excap de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn (DSK) a París ha acabat de la mateixa manera que havia començat. Cap del dos ha mantingut la seva versió dels fets. Per aquest motiu, segons l'advocat del líder socialista, DSK ha refusat disculpar-se perquè nega haver intentat violar Banon durant una entrevista el 2003.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La trobada en un jutjat de París a durat dues hores. Segons informa el diari francès Le Monde, aquest cara a cara podria ser la conclusió de la investigació preliminar oberta el juliol arran de la denúncia de l'escriptora, que va reobrir el cas després de l'escàndol pels fets de l'hotel Sofitel de Nova York. Després del cara a cara, els tribunals poden decidir arxivar el cas, considerar-lo prescrit o designar un jutge d'instrucció per continuar el procés penal.

Banon ja ha avançat que, com ha fet Nafissatou Diallo, la treballadora de l'hotel que va acusar DSK de violació, si el cas és arxivat recorrerà a la via civil.

stats