Internacional 23/09/2011

La justícia francesa ordena un cara a cara entre DSK i Banon

Strauss-Kahn s'enfrontarà a la jove periodista que l'acusa d'intent de violació. “M'agradaria tenir-lo davant meu i que em digui mirant-me als ulls que són fets imaginaris”, va dir Banon dijous

Efe
1 min
La periodista i el polític francès s'afrontaran davant del jutge. AFP

ParísLa justícia francesa ha ordenat aquest divendres la celebració d'un acarament entre l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i la periodista i escriptora Tristane Banon, que l'acusa d'intent de violació. La decisió del Tribunal de París arriba el dia següent que Banon sol·licités aquest cara a cara en considerar que aquesta situació dificultaria que el polític socialista pogués negar els fets dels quals se l'acusa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“M'agradaria tenir-lo davant meu i que em digui mirant-me als ulls que són fets imaginaris. M'agradaria veure'l dient-me això”, va declarar Banon aquest dijous. Banon va reiterar en una entrevista radiofònica, com ja va fer al diari Le Parisien, que ha rebut testimonis d'altres dones que diuen que han estat igualment víctimes de Strauss-Kahn, però no va voler donar noms amb l'argument que elles no volen sortir a la llum pública.

La confirmació oficial d'aquest cara a cara es coneix també després que els advocats de Strauss-Kahn fessin saber a la premsa francesa que el seu client està disposat a sotmetre's a aquesta confrontació. DSK ha demandat per la seva banda la periodista per calúmnies.

Segons un sondeig publicat aquest divendres per la premsa francesa, el 52% dels enquestats afirma que “no és probable” que DSK fos víctima d'un complot –per l'escàndol a Nova York amb Diallo–, davant el 42% que diu que és probable que sí que ho fos.

stats