Publicitat
Publicitat

MÓN

El Dalai Lama anuncia que cedirà el poder polític a l'exili a una figura escollida

El Dalai Lama ha anunciat aquest dijous que pensa deixar de ser formalment el líder polític del govern tibetà a l'exili. "Des dels anys 60 vinc dient que els tibetans necessiten un líder escollit de manera lliure per la gent, a la qual li puc tornar el poder", ha dit el Dalai Lama en un discurs. "Ara hem arribat clarament al moment de dur-ho a terme". La proposta ha de ser formalment aprovada pel parlament a l'exili tibetà, establert a l'Índia.

Fa temps que el Dalai Lama es veu a ell mateix com a "semireitrat" del lideratge polític, atès que hi ha un primer ministre que exerceix com a tal a la ciutat de Dharamsala, al nord de l'Índia. El Dalai Lama continua, això sí, com a líder espiritual tibetà.

El Dalai Lama va abandonar el Tibet el 1959, després d'un aixecament frustrat contra el govern xinès. Des d'aleshores viu a l'exili, i des de l'Índia no s'ha cansat de reclamar una 'autonomia significativa' per al Tibet dins la Xina.

Pequín, de la seva banda, continua considerant-lo un separatista perillós responsable d'incitar als disturbis als tibetans.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT