Publicitat
Publicitat

Violència en el desallotjament del campament de nòmades més gran del Regne Unit

La policia i els 'travellers' britànics que habiten a l'assentament de Dale Farm, situat a uns 40 quilòmetres de Londres, han protagonitzat durs enfrontaments

La policia ha desallotjat aquest dimecres el campament britànic de nòmades Dale Farm, situat a uns 40 quilòmetres de Londres. Després de més de 10 anys de litigis legals, els agents han irromput de bon matí a l'assentament de travellers, minoria ètnica reconeguda i protegida per la llei al Regne Unit, per fer fora als seus habitants, que han oposat resistència. La incursió ha desencadenat en greus enfrontaments entre la policia antidisturbis i els guardes de seguretat privats desplaçats a la zona i els travellers.

Dilluns la policia va rebre l'autorització legal per al desallotjament i des de llavors els residents de Dale Farm i els activistes que els donen suport han estat construint barricades per evitar el desocupació del campament.

Uns 40 travellers, de costums semblants als dels gitanos, van comprar Dale Farm a la dècada dels anys 70, quan era un abocador. Des del 2001 van començar a instal·lar-s'hi noves famílies de nòmades sense que l'Ajuntament hi intervingués. El problema va començar quan alguns travellers van començar a construir sense permís del municipi, i algunes caravanes es van convertir en edificacions gairebé permanents.

Amb l'argument que Dale Farm és una zona protegida, l'Ajuntament ha denegat repetidament el permís d'edificació als travellers i finalment ha guanyat el litigi legal per fer fora aquesta comunitat del campament.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT