Regne Unit
Internacional 22/08/2011

David Cameron demana a Gaddafi que aturi la lluita "sense condicions"

Pel primer ministre britànic, la intervenció aliada a Líbia ha estat i és "necessària, legal i correcta", i ha de continuar tot el temps que calgui

Redacció
1 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha tornat abans d'hora de les vacances per reunir-se d'urgència amb el consell de seguretat sobre Líbia a Londres i ha dit que Gaddafi ha d'aturar la lluita immediatament, "sense posar-hi condicions", i que tot seguit seran les autoritats líbies les que hauran de decidir què cal fer amb ell. El premier britànic ha assegurat també que el Regne Unit tindrà representació diplomàtica a Trípoli per ajudar a planificar la transició política al Consell Nacional de Transició (CNT), amb qui treballaran per recuperar la seguretat i assegurar l'arribada de tota l'ajuda humanitària necessària.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons Cameron, la intervenció aliada a Líbia –forçada inicialment per França i el Regne Unit– ha estat "necessària, legal i correcta", i ha de continuar tot el temps que calgui. "No era la nostra revolució, però podem estar orgullosos d'haver-hi contribuït", ha dit el primer ministre britànic. Per Cameron, la Primavera Àrab ha fet "un pas endavant més contra l'opressió i la tirania". Igual que Tunísia i Egipte, el poble libi tenia dret a la seva revolució, ha dit Cameron.

stats