Pakistan
Internacional 29/04/2012

Decapitat un metge de la Creu Roja al Pakistan

El cos de Khalil Rasjed Dale ha estat trobat en una bossa de plàstic prop d'una carretera de la ciutat de Quetta. El col·laborador de l'organització humanitària va ser segrestat al gener per un grup d'homes armats

Agències
1 min
La policia pakistanesa troba el cos de Khalil Rasjed Dóna-li al costat d'una carretera a Quetta / REUTERS

QuettaEl Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) ha informat aquest diumenge que un dels seus metges al Pakistan, un britànic que dirigia un programa de salut a la província de Balutxistan (sud-oest del país), ha estat assassinat. La policia ha trobat el cos de Khalil Rasjed Dale decapitat i embolicat en una bossa de plàstic prop d'una carretera de la capital de la província, Quetta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director general de l'organització humanitària, Yves Daccord, ha condemnat en un comunicat "en els termes més durs possibles aquest acte de barbàrie". A més, el ministre d'Exteriors britànic, Willian Hague, ha fet èmfasi en el fet que aquest assassinat és "un acte sense sentit i cruel, dirigit a una persona que tenia la funció d'ajudar el poble del Pakistan".

Dale, de 60 anys, va treballar durant molts anys per a la Creu Roja Internacional i la Creu Roja Britànica en missions en països d'alt risc com Somàlia, l'Afganistan i l'Iraq. El col·laborador va ser segrestat a principis de gener per homes armats que anaven en vehicles tot terreny a Quetta, la capital del Balutxistan, quan es dirigia al seu domicili en un automòbil amb el distintiu clar de la Creu Roja.

La província de Balutxistan és fronterera amb l'Iran i l'Afganistan i s'hi han registrat diversos casos de segrestos d'estrangers, enmig d'una situació d'inseguretat pel conflicte que enfronta les forces de seguretat amb rebels separatistes.

stats