Internacional 11/04/2012

Deneguen la llibertat condicional a Charles Manson, líder de La Família, la secta que va matar Sharon Tate

Les autoritats californianes consideren que l'home, de 77 anys, és una amenaça per a la societat. Va ser condemnat a morir a la càmera de gas el 1971 per la mort de 9 persones per part de la secta que liderava

Efe
2 min
Charles Manson a la presó de Califòrnia / REUTERS

Los AngelesLes autoritats penitenciàries de Califòrnia han denegat aquest dimecres per dotzena vegada la llibertat condicional al conegut criminal Charles Manson, segons un comunicat del California Department of Corrections and Rehabilitation (CDCR).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Manson, de 77 anys, va ser sentenciat a morir a la cambra de gas el 1971 com a líder de la sanguinària secta La Família, que va atemorir Hollywood als anys 60 i és responsable de la mort de 9 persones, executades pels seus seguidors, una de les quals va ser l'actriu Sharon Tate, de 26 anys, dona del cineasta Roman Polanski.

La seva pena capital va ser commutada a cadena perpètua després que els tribunals declaressin inconstitucional castigar amb la mort els reclusos a l'estat de Califòrnia.

A la vista, celebrada avui i en què no ha estat present Manson, les autoritats han conclòs que el pres és encara molt perillós per concedir-li la llibertat condicional i s'ha ajornat la revisió del seu cas per d'aquí a 15 anys, moment en què Manson tindria 92 anys.

Actualment Manson té una poblada barba blanca i cabells llargs, amb una esvàstica tatuada a les celles, i es troba pres a la presó de Corcoran, situada 240 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles (Califòrnia, EUA).

L'última vegada que Manson va tenir possibilitat d'obtenir la llibertat condicional va ser al 2007, però les autoritats van rebutjar la mesura per entendre que era una amenaça per a la societat.

Manson s'ha negat a comparèixer en les seves vistes per la llibertat condicional des de fa 15 anys i en una entrevista a 'Vanity Fair' el 2011 es va descriure com un home "mesquí, brut, malfactor i dolent" i va assegurar que va ser condemnat per "la voluntat de Déu".

En un reportatge publicat el 1970 per la revista 'Rolling Stone' sobre els assassinats perpetrats per La Família se'l va considerar "l'home viu més perillós".

En els últims 5 anys, Manson ha sigut castigat a la presó per amenaçar un oficial i per possessió d'una arma.

stats