Internacional 05/12/2011

Detecten una fuga d'aigua radioactiva de 45 tones a la central nuclear de Fukushima

Es creu que poden contenir prop de 130.000 becquerels d'estronci radioactiu per centímetre cúbic

Efe
2 min

ToquioTokyo Electric Power (TEPCO), l'operadora de la central nuclear de Fukushima, ha detectat una fuita d'unes 45 tones d'aigua contaminada amb estronci radioactiu, part de les quals podrien haver-se filtrat fora de la planta, ha informat la cadena NHK.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons TEPCO, la fuga s'ha detectat aquest diumenge en un dispositiu de reciclatge per eliminar la sal de l'aigua radioactiva que s'acumula a la planta; tot seguit s'ha procedit a aturar el sistema per contenir la fuita.

No obstant això, abans que es pogués detenir el dispositiu, s'han filtrat 45 tones d'aigua, que es creu que poden contenir prop de 130.000 becquerels d'estronci radioactiu per centímetre cúbic.

Part del líquid contaminat podria haver arribat fins a una rasa que connecta amb el mar i en la qual TEPCO ha acumulat sacs de sorra per intentar contenir la filtració, va afegir NHK.

Pot afectar la vida marina

Des de l'inici de la crisi nuclear, el passat 11 de març, les autoritats nipones realitzen anàlisis per investigar l'impacte de l'accident sobre la vida marina a prop de la central. S'estima que entre el 21 de març i el 30 d'abril la planta va poder abocar al mar uns 15.000 terabecquerels de cesi i iode radioactius.

TEPCO manté a la central un doble sistema de descontaminació de l'aigua radioactiva que s'acumula en els soterranis de la planta i que, posteriorment, utilitza per refredar els reactors.

Cap problema afegit, segons l'operadora

Segons l'operadora, la fuita detectada no suposarà cap problema afegit a les tasques de reciclatge ni en el procés de refredament dels reactors de la planta.

A mitjans d'octubre, l'operadora va actualitzar el "full de ruta" per portar a parada freda els reactors de la central, amb una temperatura estable per sota dels 100 graus centígrads, la qual cosa preveu aconseguir de cara a finals d'any.

stats