TUNÍSIA
Internacional 16/01/2011

Detingut el cap de la seguretat de Ben Ali a Tunísia mentre arrenquen les converses per un nou govern

A l'antic cap de seguretat de Ben Ali se l'acusa d'instigar els saquejos de comerços mentre el president del parlament ja ha jurat el càrrec de cap d'estat

Cristina Mas
1 min

Tunis p { margin-bottom: 0.21cm; } Amb el toc de queda Tunis deixa de ser una ciutat transitable i passa a convertir-se en un lloc desert on només els més agosarats surten al carrer a desafiar unes autoritats que amb prou feines poden mantenir la seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ahir es va saber que ha estat detingut el general Seriati, el cap de la seguretat personal del fins ahir president, Ben Ali. Se l'acusa d'estar al darrera de les milícies –policies fidels a Ben Ali– que recorren el país saquejant els comerços i amenaçant la població.

La primera reunió per constituir un nou govern es va fer a la tarda i ha acabat sense acord. S'hi han aplegat el nou president de Tunísia, que fins ara ho era del Parlament, els partits polítics legals i el principal sindicat del país. Avui continuaran les converses amb vistes a aconseguir relligar un govern d'unitat. Si més no això és el que sembla desprendre's de les paraules del nou president interí Fouad Mebazaa quan assegura que ningú serà exclòs d'aquest procés politic. Així mateix, un líder de l'oposició manté que Mohamed Ghannouchi ha aceptat la proposta dels partits de l'oposició per formar un govern de coalició.

stats