Internacional 07/06/2012

Detingut l'autor confés de l'atemptat davant d'un institut de Bríndisi

Les explosions van causar la mort d'una noia de 16 anys i en van ferir deu més

Agències
1 min
A LA RECERCA DE PISTES La policia científica va treballar ahir per recollir pistes sobre l'autoria de l'atemptat al lloc de la triple explosió, davant de l'institut Morvillo Falcone, de Bríndisi, a la regió italiana de la Pulla. La investigació no descarta cap hipòtesi però prioritza la pista del crim organitzat mafiós.

BarcelonaLa policia italiana ha detingut un home de 68 anys com a presumpte autor de l'atemptat el 19 de maig en un institut de la ciutat italiana de Bríndisi. L'home hauria confessat ser l'autor de les explosions que van provocar la mort d'una noia de 16 anys i en van ferir deu més. En el tram inicial de la investigació, la policia havia vinculat l'atemptat amb la màfia italiana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de sotmetre's a un interrogatori de diverses hores, el presumpte autor de l'atemptat a la ciutat costanera del sud d'Itàlia hauria confessat haver col·locat i activat els artefactes explosius davant l'institut, segons recullen diversos mitjans italians.

Giovanni Vantaggiato és propietari d'un dipòsit de combustibles a la ciutat de Copertino (província de Lecce) i en la declaració a la policia hauria assenyalat que l'objectiu no era l'institut on assistia la jove Melissa Bassi, sinó el Palau de Justícia, situat a uns 200 metres del centre educatiu i de qui volia venjar-se en no haver recuperat els diners perduts en un procés per estafa.

El seu cotxe, un Fiat Punto, apareix en diverses gravacions al costat de l'Institut Morvillo Falcone el dissabte 19 de maig quan, presumptament, va fer esclatar tres bombones de gas que van matar l'estudiant.

stats