Tunísia
Internacional 16/01/2011

Detingut l'ex-ministre de l'Interior de Tunísia a la frontera amb Algèria quan fugia del país

L'exèrcit ha detingut l'ex-ministre de l'Interior de Tunísia Rafik Belhaj Kacem a qui s'acusa de donar les ordres de disparar contra la població civil a les manifestacions de les últimes setmanes que han acabat amb el règim de Ben Ali.

Cristina Mas
1 min
Les carreteres tunisianes buides aquest diumenge camí de l'interior del país

Enviada Especial a TunisEl viatge per l'interior del país mostra un paisatge frondós on es respira llibertat. Camps de blat i oliveres ens acompanyen per la carretera que va cap al sud on, per sorpresa nostra, les barreres dels peatges estan aixecades. Ens trobem controls de l'exèrcit i també dels mateixos ciutadans que, armats amb pals, busquen les milícies del règim de Ben Ali que continuen escampant el terror.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit està tenint un comportament exemplar i aquest matí mateix ha detingut el ministre de l'interior de Ben Ali quan fugia cap a Algèria. El general Seriati, que va organitzar també la repressió, ja l'estan interrogant.

A Tunis la nit ha estat moguda ja que les milícies han continuat sembrant el caos. Però els ciutadans estan ben organitzats i en general mantenen la calma. Les cues a les benzineres, cinc hora hem fet aquest matí per fer gasolina, i a les fleques són ara les imatges més impressionants.

stats