Itàlia
Internacional 25/05/2012

Detingut el majordom del Papa per difondre documents reservats

El Vaticà no ha confirmat la identitat del detingut però fonts de la Santa Seu asseguren que és Paolo Gabriele, considerat membre de la "família papal". Els mitjans de comunicació italians han rebut les darreres setmanes filtracions que denunciaven la "corrupció, prevaricació i mala gestió" de l'administració vaticana

Agències
1 min
El pontífex Benet XVI / GETTY IMAGES

RomaUn home identificat per fonts del Vaticà com el majordom del Papa ha sigut arrestat després que la gendarmeria el trobés "en possessió il·legal de documents reservats" de la Santa Seu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'arrest ha sigut confirmat aquest divendres pel vicedirector de la sala de premsa de la Santa Seu, Ciro Benedittini. Tot i que el Vaticà no ha desvelat de moment el nom del detingut, fonts vaticanes citades pels mitjans italians han assegurat que és Paolo Gabriele, de 42 anys, i considerat com un dels membres de l'anomenada "família del Papa".

La família papal

Aquest reduït grup de persones està format a més pels seus dos secretaris, els sacerdots Georg Ganswein i Alfred Xuereb, i quatre laiques italianes consagrades de la comunitat Memores Domini, que cuida l'apartament papal.

Gabriele és un romà que treballa a l'apartament papal des del 2006. Segons les fonts vaticanes, els gendarmes van trobar "una gran quantitat de documents reservats" a la casa on viu amb la seva dona i els seus tres fills a Via de Porta Angelica, annexa al Vaticà.

Un "corb" o un "boc expiatori"?

La detenció de Gabriele, a qui ja es coneix com "Il corvo" (el corb), ha sorprès als ambients del Vaticà, i algunes fonts dubten que sigui l'autor de les filtracions i el consideren un boc expiatori.

L'arrest arriba després de les investigacions realitzades els últims dies per la Gendarmeria Vaticana per aclarir els casos de filtracions als mitjans de comunicació de documents reservats vaticans enviats al papa Benet XVI i el seu secretari. Aquests documents denunciaven la "corrupció, prevaricació i mala gestió" de l'administració vaticana.

stats