Bielorússia
Internacional 21/12/2010

La majoria de detinguts a Minsk per denunciar frau electoral són condemnats a dies de presó

Els "instigadors" s'enfronten a processos penals. En total s'han dictat resolucions judicials contra 580 persones

Agències
1 min
Detencions al centre de Minsk la matinada de dilluns. Foto: AFP

MoscúLa majoria dels detinguts diumenge a Minsk per les protestes de l'oposició després de les eleccions presidencials a Bielorússia han estat condemnats a entre 5 i 10 dies de presó. El cap de la policia de la capital bielorussa, el general Leonid Farmaguéi, va informar a l'agència russa Interfax que s'han processat un total de 580 persones. Els "instigadors", en canvi, s'enfronten a procediments penals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa l'agència EFE, Farmaguéi va assegurar que la policia ha deixat en llibertat els menors, "els pares de dos o més fills" i els estrangers, "inclosos periodistes".

Dilluns el president Alexandr Lukaixenko, que segons els resultats oficials va ser reelegit amb el 79,67% dels vots després de 16 anys al poder, va defensar l'actuació policial "contra la barbàrie opositora".

Els aldarulls van començar diumenge després del tancament dels col·legis electorals, quan milers de manifestants van congregar-se al centre de Minsk responent a la crida de l'oposició per denunciar una tupinada.

stats