Internacional 09/10/2011

Alliberats els 48 'indignats' detinguts a Brussel·les per haver-se negat a desallotjar una acampada

Se'ls ha imputat una falta administrativa lleu. Entre els detinguts hi figuraven diversos catalans, espanyols, italians i francesos. El col·lectiu ha de decidir si continuen acampats fins, almenys, el dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà la primera trobada internacional d''indignats' de diferents països

Agències
1 min

BarcelonaLa Policia belga ha deixat en llibertat la cinquantena d'indignats detinguts aquest dissabte a la nit a Brusel·les. Després de passar dotze hores arrestats, se'ls ha imputat una falta administrativa lleu i se'ls ha alliberat. El col·lectiu ha de decidir ara si continuen acampats fins, almenys, el dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà la primera trobada internacional d'indignats de diferents països.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un total de 48 indignats, entre els quals hi havia diversos catalans, espanyols, italians i francesos, han sigut detinguts per la policia belga a Brusel·les aquest dissabte a la nit, després de negar-se a desallotjar una acampada a la plaça Elizabeth. Els concentrats catalans i espanyols, que pretenien estar acampats a la zona durant una setmana, formen part de la comitiva aplegada sota el lema #Marchabruselas, que han caminat des de Madrid i Barcelona com a continuació del moviment popular sorgit el 15 de maig en aquestes ciutats.

Les autoritats del districte els han ofert, com a alternativa, allotjar-se a les instal·lacions d'una antiga universitat situada a pocs metres del parc. Els acampats, d'entre els quals hi havia un centenar d'espanyols, s'hi han negat i la policia n'ha detingut una cinquantena, després de desallotjar la plaça.

L'objectiu dels indignats és acampar a Brussel·les almenys fins al dissabte 15 d'octubre, quan se celebrarà l'Àgora Internacional, la primera trobada internacional d'indignats de diferents països, i ja han programat una sèrie d'activitats, entre elles debats i tallers per aquesta setmana.

stats