Mali
Internacional 05/04/2012

Diplomàtics algerians són segrestats a Mali

El cònsol del país i 6 treballadors del consolat han sigut forçats a abandonar les seves oficines a Gao, al nord del país. Els independentistes tuaregs que controlen el nord de Mali acusen els islamistes del segrest

Agències
1 min

AlgerEl cònsol d'Algèria al nord de Mali ha sigut segrestat juntament amb sis treballadors del consolat a Gao, ciutat controlada pels independentistes tuaregs, segons ha dit el govern d'Algèria aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del grup separatista ha dit que ells no tenen res a veure amb el segrest i ha acusat els islamistes que també han lluitat al nord del país contra les forces del govern malià. "Els islamistes els han segrestat per sabotejar les nostres activitats", ha dit un portaveu dels independentistes tuaregs.

"El cònsol d'Algèria a Gao i sis oficials del consolat han sigut forçats a abandonar l'edifici diplomàtic i ara són sota el control de grups que no coneixem", ha dit el ministre d'Exteriors d'Algèria.

Algèria fa frontera al nord de Mali i ha estat lluitant una llarga batalla contra els militants islamistes al seu territori. Els treballadors del govern són sovint l'objectiu d'atacs de la branca d'Al-Qaida al Magrib.

stats