Síria
Internacional 07/06/2012

Disparen als observadors de l'ONU quan intentaven arribar a l'escenari de la darrera matança a Síria

El secretari general de les Nacions Unides ho ha denunciat davant l'Assemblea General de l'organització a Nova York. Ban Ki-moon i l'emissari internacional Kofi Annan alerten que el risc d'una guerra civil al país augmenta cada dia

Agències
1 min
L'Assemblea General de l'ONU / AFP

Nova YorkEl secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha dit aquest dijous que han disparat als observadors de l'ONU quan intentaven arribar a la ciutat de Mazraat al-Qubeir per investigar la matança d'una setantena de civils aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La versió de la televisió progovernamental siriana, Addounia TV, és radicalment diferent. Les notícies de la cadena asseguren que els observadors han arribat a la ciutat.

Dirigint-se a l'Assemblea General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon ha alertat que el risc d'una guerra civil augmenta cada dia; ha qualificat la matança de dimecres de "xocant i repugnant" i l'ha condemnada com a "barbaritat indicible".

L'emissari internacional per Síria, Kofi Annan, també ha condemnat "amb horror" la matança i ha dit que els seus responsables han de "retre comptes" i que la comunitat internacional "no pot deixar que les massacres es converteixin en la realitat de tots els dies al país", on "la crisi escala i la violència empitjora a diari".

"He de ser sincer i confirmar que el pla de pau no es compleix", ha dit Annan a l'ONU. "Ha arribat el moment de determinar què més es pot fer per aconseguir que es compleixi el pla i quines altres opcions tenim per respondre a la crisi", ha subratllat l'exsecretari general de l'ONU, que ha demanat a la comunitat internacional actuar "ràpid".

stats