Internacional 27/04/2012

Dos nous sondejos pronostiquen una victòria d'Hollande a les presidencials franceses

El líder socialista és percebut pels votants com el candidat que més unifica (62%) i el més escoltat (64%). Consideren que Sarkozy té més sang freda (54%) i el consideren més competent (53%)

Efe
2 min
El candidat presidencial del Partit Socialista (PS) francès, Francois Hollande / EFE

ParísNous sondejos publicats aquest divendres a França vaticinen la victòria del socialista François Hollande davant Nicolas Sarkozy en la segona volta de les eleccions presidencials franceses, el proper 6 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons una enquesta elaborada per l'institut CSA i publicada per diversos mitjans de comunicació, Hollande aconseguiria un 54% dels vots, dada que suposa dos punts menys que en l'última onada, però es manté per davant de Sarkozy, que aconsegueix un 46% dels sufragis.

Hollande és percebut pels votants com el candidat que més unifica (62%) i el que més s'escolta (64%). D'altra banda, els enquestats atribueixen a Sarkozy més sang freda (54%) i el consideren més competent (53%).

El 59% dels enquestats, entre el 25 i 26 d'abril, no volen que la ultradretana Marine Le Pen doni consigna de vot de cara a la segona i definitiva volta a favor d'un o altre candidat, segons l'enquesta de CSA.

Hollande podria augmentar l'avantatge

Un altre sondeig, elaborat durant els mateixos dies per l'institut BVA, afirma que el socialista augmenta en tres punts l'avantatge del passat 22 d'abril i arriba al 54,4% dels vots, davant del 45,5% de Sarkozy.

Aquesta mateixa enquesta, realitzada per telèfon i internet a 2.428 persones, diu que Hollande aconsegueix el 38% dels suports dels electors de centre que van votar en la primera volta per François Bayrou i el 26% dels que ho van fer per Le Pen.

El socialista seduiria, a més, el 89% dels votants del candidat del Front d'Esquerra (FG), Jean-Luc Mélenchon.

Sarkozy aconseguiria el suport del 47% dels vots de Marine Le Pen (una caiguda de 10 punts respecte a l'última anàlisi), el 41% dels de Bayrou i el 5% dels de Mélenchon.

En canvi, segons el sondeig de CSA, Sarkozy s'emporta el suport del 53% dels votants del Front Nacional (FN).

En cas d'una victòria d'Hollande, la primera secretària del Partit Socialista (PS), Martine Aubry, seria la preferida per ocupar el lloc de primera ministra (28%), mentre que, si guanyés Sarkozy, els votants es decanten per al càrrec per l'actual ministre d'Exteriors, Alain Juppé, o el centrista Bayrou (30%).

stats