PAKISTAN
Internacional 20/05/2011

Dos morts i diversos ferits per un atemptat suïcida contra un comboi dels EUA a Peshawar

Peshawar i la seva província són les mes castigades pels atemptats talibans. La setmana passada, 90 persones van morir en una acadèmia de guàrdies fronterers

Efe
1 min

PeshawarDues persones han mort i una desena han resultat ferides per una explosió causada per un atac terrorista suïcida contra un comboi consular nord-americà a la ciutat de Peshawar, a l'oest del Pakistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els detalls i les conseqüències del succés varien segons la versió, informa l'agència Efe. La policia pakistanesa afirma que ha sigut un cotxe bomba conduït per un suïcida que ha esclatat a prop del comboi i ha matat dues persones que es trobaven a prop del lloc dels fets. El portaveu de l'ambaixada dels Estats Units a Islamabad, Alberto Rodríguez, en canvi, ha explicat que el comboi estava format per dos cotxes blindats del consulat, i que el suïcida anava en moto i no en cotxe.

"Un dels vehicles ha quedat bastant danyat. No hi ha hagut morts, ni ferits greus nord-americans. Només dues persones amb ferides lleus", treballadors del consulat, ha detallat Rodríguez.

Peshawar és la capital de la província de Khyber-Pakhtunkhwa, on els talibans tenen una gran presència i on s'han produït els atemptats més devastadors per als civils i les forces de seguretat pakistaneses aquest any.

L'últim d'aquests atemptats es va produir fa una setmana i va acabar amb la vida de 90 persones d'una acadèmia de guàrdies de frontera, un atac que segons els talibans es va produir per venjar la mort d'Ossama bin Laden a principis de mes a mans dels EUA, a Abbottabad.

stats