MÓN
Internacional 31/03/2011

Dos ferits en un atac amb carta bomba contra el lobi nuclear suís

L'atemptat a les oficines de Swissnuclear coincideix amb una protesta de Greenpeace davant la seu de la matriu del grup. L'empresa ha demanat autorització per construir tres nous reactors nuclears a Suïssa

Redacció
1 min

BarcelonaDos homes han quedat ferits després que una carta bomba els hagi explotat a les mans a la seu de Swissnuclear, la secció dedicada a l'energia atòmica dins l'organigrama de l'empresa elèctrica més gran del país. Els dos ferits han ingressat a l'hospital amb ferides al cap i al pit, segons l'agència de notícies suïssa ATS.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat coincideix amb una protesta organitzada per Greenpeace davant la seu de Swisselectric, la matriu de l'empresa atacada, que gestiona les cinc plantes nuclears del país. El 2008, a més, la companyia va presentar davant l'Oficina Federal d'Energia una demanda per construir tres nous reactors. Les cinc plantes nuclears del país constitueixen el 40% de la producció elèctrica suïssa.

Davant de les oficines de Swisselectric, a Olten, els manifestants han exhibit cartells de protesta i un gran contenidor d'escombraries, mentre feien música amb bidons buits amb el símbol atòmic.

stats