Pakistan
Internacional 05/11/2011

Dos policies pakistanesos i 5 talibans acusats de la mort de Benazir Bhutto

L'exprimera ministra del Pakistan va morir en un atemptat suïcida durant un míting l'any 2007. El tribunal antiterrorista pakistanès també ha emès ordres d'arrest contra l'expresident Pervez Musharraf

Efe
1 min
L'ex primera ministra del Pakistan, Benazir Bhutto, assassinada l'any 2007 / REUTERS

Nova DelhiEl tribunal antiterrorista de Pakistan ha imputat 7 persones per l'atemptat suïcida que va matar l'exprimera ministra del Pakistan, Benazir Bhuto, l'any 2007 en un míting a la ciutat de Rawalpindi. La cort ha acusat 2 antics alts càrrecs policials pakistanesos i 5 suposats militants d'Al-Qaida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els imputats són l'excap de la policia de Rawalpindi, Saud Aziz, i el superintendent Khurram Shahzad, ambdós sota acusacions de negligència, i Hasnain Gul, Rafaqat Hussain, Sher Zaman, Aitzaz Shah i Abdul Rashid, per la seva implicació en l'atemptat.

Aquests 5 últims són presumptes còmplices de Baitulà Mehsud, que suposadament va organitzar l'atemptat que va matar a Bhutto només dos mesos després que l'exprimera ministra hagués tornat de l'exili. Mehsud va ser durant dos anys líder del moviment dels talibans al Pakistan però va morir l'agost de 2009 en un atac amb míssils dels Estats Units en una regió tribal pakistanesa fronterera amb l'Afganistan.

El tribunal antiterrorista també ha emès diverses ordres d'arrest contra l'expresident del Pakistan Pervez Musharraf, exiliat a Londres, però el General, que governava el país quan Bhutto va ser assassinada, no ha fet cas de l'ordre. La missió de l'ONU que investigava la mort de Bhuto va acusar l'abril de 2010 el règim de Musharraf d'haver fet fracassar la investigació del cas "deliberadament" per, entre d'altres, haver fet netejar el lloc dels fets.

L'ara governant del Partit Popular (PPP), dirigit pel vidu de Bhutto, el president Asif Alí Zardari, havia insinuat que els serveis secrets del Pakistan podien ser responsables de l'atac però quan va arribar al poder, va suavitzar la seva posició.

stats