Àsia
Internacional 11/08/2012

Els terratrèmols que van sacsejar l'Iran aquest dissabte deixen 250 morts

La xifra de ferits se situa en les 2.000 persones. La zona registra una forta activitat sísmica que ha causat en el passat desenes de milers de víctimes

Ara
1 min
Ahzar, en la imatge, entre el Mar Caspi i Turquia, epicentre del terratrèmol / GOOGLEARTH

TeheranLes víctimes mortals confirmades fins ara pels terratrèmols que van sacsejar ahir el nord-est de l'Iran són ja 250, i els ferits, més 2.000, ha afirmat aquest diumenge Jalil Sai, director de Gestió d' Emergències de la província d' Oriental, a la televisió oficial iraniana en anglès, PressTV.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats han accelerat les tasques de rescat de les possibles persones atrapades en aquesta província, on es va succeir més de mig centenar de rèpliques, la més forta de 4,8 graus en l'escala de Richter després dels dos terratrèmols que van sacsejar aquest dissabte diversos districtes provincials. S'ha instal·lat un hospital de campanya que ha començat a treballar a Varzagan, una de las localitats més afectades pels sismes, va dir Sai. Tres helicòpters es mantenen de servei per traslladar ferits i equips entre Tabriz, la capital de la província, i les zones més afectades, va explicar el director.

Las zones afectades són els districtes d'Ahar, Varzagam, Haris i Mehraban, segons Sai, que va explicar que "60 llogarets han patit danys d'entre un 50 i un 70%, i, a més, hi ha sis llogarets més totalment arrasats".

Milers de persones han passat la nit d'aquest dissabte en zones obertes després que Sai recomanés als habitants de les zones afectades que es mantinguessin fora dels seus habitatges, en lloc oberts, per evitar possibles esfondraments d'estructures afectades pels terratrèmols durant les rèpliques dels sismes.

stats