Publicitat
Publicitat

Anglaterra

Repressió política

Amnistia Internacional denuncia en un informe el tracte a què Xina sotmet els advocats prodrets humans

L'ONG parla de tàctiques per silenciar els lletrats, que van des de la suspensió de la llicència fins a l'assetjament, les desaparicions forçoses o la tortura. La persecució ha augmentat els últims mesos, asseguren

Amnistia Internacional denuncia en un informe la pressió, intimidació i persecució a què el govern xinès sotmet els advocats que lluiten per causes de drets humans.

En el seu informe Against the Law: Crackdown on China's Human Rights Lawyers Deepens, l'ONG detalla com els esforços de l'Estat per controlar els advocats que lluiten pels drets fonamentals s'han intensificat en els darrers anys, i sobretot els últims mesos.

"Els advocats que lluiten pels drets humans estan subjectes a tàctiques per silenciar-los que van en augment, com ara la suspensió o revocació de llicències, assetjament, desaparicions forçoses o fins i tot tortura", ha indicat Catherine Baber, vicedirectora d'Amnistia Internacional per a Àsia Pacífic.

"L'Estat xinès està tractant d'exercir i manipular la llei per reprimir aquells a qui percep com una amenaça", ha denunciat també Baber en un comunicat emès des de Londres.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT