Iran
Internacional 18/02/2012

Dues naus de guerra iranianes entren al Mediterrani

És la segona vegada que aquest tipus de vaixells entren a la zona des de la revolució islàmica del 1979. L'Iran vol 'enviar un missatge de pau i amistat sense deixar de mostrar el poder de la República Islàmica'

Afp
1 min

TeheranLa XVIII flotilla de l'Armada iraniana, formada per dos bucs de guerra, ha entrat aquest dissabte al Mediterrani després de creuar el canal de Suez, segons ha anunciat a l'agència oficial Irna un comandant de la marina iraniana, l'almirall Habibollah Sayyari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No ha donat detalls sobre la missió del vaixell de subministrament 'Jark' i el destructor 'Shahid Nadqi' i només ha dit que volen 'enviar un missatge de pau i amistat als països de la regió', sense deixar de 'mostrar el poder de la República Islàmica de l'Iran'.

Es tracta de la primera operació de naus de guerra iranianes a la Mediterrània després de la revolució islàmica del 1979 va provocar al febrer de 2011 dures reaccions d'Israel i els Estats Units. Tel Aviv va qualificar el moviment de "provocació" i va posar la seva marina en estat d'alerta. Washington va advertir les naus iranianes i els va demanar que actuessin d'acord amb "les lleis internacionals" i que no "emprenguessin cap acció que pogués comprometre la seguretat".

La nova missió iraniana arriba en un ambient de tensió entre Israel, Estats Units i l'Iran, alimentades per la crisi al voltant del programa nuclear iranià i dels recents atemptats contra Israel a la Índia i Tailàndia, atribuïts per l'estat hebreu a Teheran.

stats