Internacional 02/05/2011

La Interpol alerta de possibles represàlies després de la mort de Bin Laden

Els Estats Units recomanen als nord-americans a l'estranger que extremin les precaucions, especialment si estan en zones susceptibles de reaccionar a la mort del líder terrorista

Efe
2 min

París / WashingtonLa Interpol ha dit avui que cal estar "totalment alerta" davant de la possibilitat que Al-Qaida prengui represàlies per demostrar que l'organització encara existeix tot i la mort del seu líder. El secretari general de la Interpol, Ronald K. Noble, ha subratllat que "tot i que el terrorista més buscat ja no hi és, la seva mort no significa la desaparició de les filials d'Al-Qaida ni de les inspirades per ell, que continuaran realitzant atacs per tot el món".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per tant, segons Noble, cal que "ens mantinguem units i centrats en la nostra cooperació i lluita, no només contra aquesta amenaça global, sinó també contra qualsevol atac terrorista per part de qualsevol grup en qualsevol lloc". A més, ha recordat que des de l'11 de setembre del 2001 hi ha hagut atemptats terroristes arreu del món i ha recordat que "cap continent ni regió s'ha lliurat del terrorisme".

El ministre britànic d'Afers Exteriors, William Hague, ha explicat que ha demanat a les ambaixades britàniques que reforcin la vigilància i la seguretat i ha assegurat que aquesta "ha de ser la nostra posició durant un temps".

Alerta als Estats Units

D'altra banda, el departament d'Estat d'EUA ha alertat de la possibilitat d'atacs violents arreu del món contra objectius nord-americans després de l'operació militar que ha portat a la mort d'Ossama bin Laden.

En una alerta oficial difosa aquesta matinada i que no expira fins a l'1 d'agost, el departament d'Estat avisa de la possibilitat que es produeixin incidents "amb violència contra objectius nord-americans". Per aquest motiu, Estats Units aconsella als seus ciutadans a l'exterior, i especialment als que viuen en zones més susceptibles de reaccionar a aquests fets, que evitin "dins del que sigui possible sortir de les seves cases, hotels, així com les reunions públiques i manifestacions". També s'aconsella als nord-americans a l'estranger que estiguin pendents de les notícies locals i en contacte regular amb els seus amics i familiars, per tal d'evitar preocupacions innecessàries.

Pel que fa a les ambaixades nord-americanes, també estan en màxima alerta i se'ls ha recomanat tancar les seves instal·lacions temporalment, o almenys fins que puguin reforçar la seva seguretat.

stats