Internacional 03/05/2012

El dissident xinès demana ajuda a Obama per treure la seva família del país

Chen Guangcheng diu que el van pressionar per sortir de l'ambaixada, però la diplomàcia ho nega

Agències
1 min
Cheng, a l'hospital, amb la seva família i l'ambaixador dels EUA / AFP

PequínEls Estats Units no van pressionar Chen Guangcheng perquè abandonés l'ambaixada nord-americana a Pequín, on s'havia refugiat durant sis dies. L'ambaixador, Gary Locke, ha assegurat que el cèlebre dissident cec va demanar marxar davant les amenaces sobre la seva família per part de funcionaris del règim. El cas ha creat tensions enmig de la visita de la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, a Pequín.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista telefònica amb la CNN, des de l'hospital on es va allotjar després de sortir de l'ambaixada, Chen ha reclamat ajuda al president Barack Obama per treure la seva família del país. El dissident ha fet pública la seva decepció amb el govern dels EUA: "L'ambaixada em va estar pressionant perquè marxés i em van prometre que algú es quedaria amb mi a l'hospital, però aquesta tarda havien marxat tots", ha declarat.

Yuan Weijing, la dona de Chen, també demanava ajuda i alertava que la seva situació és "molt perillosa": "Si ens fan tornar a casa ens posaran en una gàbia de ferro", denunciava.

stats