Publicitat
Publicitat

WIKILEAKS

Segons la seva advocada

Els EUA rumien acusar Assange d'espionatge

El departament de Justícia nord-americà investiga diferents càrrecs, incloent la violació de l'Acta d'Espionatge de 1917

L'advocada del fundador de Wikileaks, Jennifer Robinson, ha dit aquest divendres a la cadena de televisió ABC que es preveu que el govern dels Estats Units presenti en breu càrrecs contra Julian Assange per espionatge.

El departament de Justícia nord-americà investiga diferents càrrecs criminals, incloent la violació de l'Acta d'Espionatge de 1917, que podria aplicar-se en el cas de la filtració massiva de Wikileaks de documents confidencials nord-americans. Fonts d'aquest departament, però, han declinat respondre les declaracions de Robinson. Els advocats del fundador de Wikileaks afirmen que l'australià pot acollir-se a la primera esmena de la Constitució dels EUA, que defensa la protecció de premsa.

El fiscal general nord-americà Eric Holder va dir a principis d'aquesta setmana que els advocats estan buscant més enllà de la llei d'espionatge per incriminar Assange. “Està clar que -la llei d'espionatge- pot jugar un rol, però hi ha altres eines disponibles”, va dir Holder als periodistes aquest dilluns. “He autoritzat diverses línies d'investigació perquè puguem arribar als fons d'aquesta qüestió i demanar comptes als responsables”, va afegir.

Revisar altres lleis per poder incriminar Assange suposarà un temps addicional per als advocats i com a conseqüència la presentació de càrrecs es podria allargar. Robinson ha dit a la televisió ABC que el seu client podria acollir-se com a editor de Wikileaks a la primera esmena del la Constitució dels Estats Units, que defensa la llibertat de premsa, expressió i religió, així com el dret de reunió.

Julian Assange està en presó preventiva a Londres en espera de ser extradit a Suècia per presumptes delictes d'agressió sexual. La fiscalia sueca li imputa fins a sis càrrecs de delictes sexuals en aquell país.

Alguns experts legals han apuntat que serà difícil que l'administració Obama pugui processar Wikileaks o Assange per espionatge. Altres lleis americanes, diferents de la llei d'espionatge, fan més fàcil presentar càrrecs contra algú per divulgació no autoritzada d'informació confidencial.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT