REVOLTA A EGIPTE
Internacional 05/02/2011

Els EUA desautoritzen l'enviat especial d'Obama a Egipte, que aposta perquè Mubàrak dirigeixi la transició

Frank Wisner ha defensat a Munic que el rais ha "decidir ell mateix sobre la seva herència", ja que "ha dedicat molts anys al seu país". Un comunicat de la Casa Blanca adverteix que aquest no és el punt de vista del govern nord-americà

Agències
1 min
Frank Wisner, enviat dels EUA a Egipte

MunicL'enviat especial dels EUA a Egipte, Frank Wisner, ha apostat aquest dissabte perquè el president egipci, Hosni Mubàrak, continuï al poder el temps necessari per conduir els primers passos cap a una transició política. "Necessitem consens nacional en les condicions abans de donar un pas endavant i el president ha de continuar en el càrrec per conduir aquests canvis", ha explicat Wisner a la Conferència de Seguretat de Munic. "És l'ocasió perquè ell mateix decideixi sobre la seva herència, ha dedicat molts anys al seu país", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest comentari de Wisner ha provocat la reacció de Washington, que se n'ha distanciat immediatament, tot i que és l'emissari enviat per Barack Obama a Egipte arran de la crisi. La nota de la Casa Blanca indica que les declaracions de Wisner "només el comprometen a ell mateix i no el govern americà".

stats