Publicitat
Publicitat

Espanya descarta repatriar els ciutadans atrapats a Egipte amb vols especials com faran els Estats Units i Turquia

El ministeri d'Afers Exteriors espanyol descarta repatriar els ciutadans de l'Estat atrapats a Egipte. Així ho ha confirmat a l'ACN un portaveu del ministeri, que ha assegurat que els turistes que estan a Egipte tornen 'voluntàriament' amb vols 'regulars' perquè els principals aeroports 'estan en funcionament'. El ministeri descarta, doncs, organitzar una repatriació amb vols especials com faran els Estats Units i Turquia. Segons el portaveu, els turistes que estan a Egipte hauran de tornar de forma 'individual'. La catalana Mari Cruz Navarro, atrapada a El Caire amb un grup de quaranta persones més, ha explicat a l'agència que no reben 'cap tipus d'ajuda' de l'ambaixada i que estan 'molt espantats'.

Navarro ha assegurat que és molt complicat comprar vols per tornar cap a casa 'perquè no funciona Internet i la cobertura del mòbil va i ve contínuament'. 'Ens han dit que ens busquem la vida', ha criticat aquesta barcelonina, que tem trobar-se amb problemes un cop arribi a l'aeroport. 'Ens arriben informacions que no deixen entrar a l'aeroport del Caire sense bitllet i tampoc amb un bitllet que la sortida del vol no sigui del mateix dia', ha afegit.

Des del ministeri d'Exteriors, però, asseguren que els aeroports egipcis 'funcionen amb normalitat' i per tant consideren innecessari organitzar una flota d'avions especials per repatriar els ciutadans atrapats entre els disturbis i les manifestacions. Segons un portaveu d'Exteriors, la resta de països europeus tampoc tenen previstos desplegaments d'aquest tipus.

Amb tot, Turquia ha organitzat com a mínim dos avions de la companyia Turkish Airlines per repatriar uns 750 ciutadans turcs que estan atrapats a El Caire i Alexandria. Així mateix, els Estats Units han recomanat als seus nacionals que marxin d'Egipte 'el més aviat possible'. De fet, el govern organitzarà vols especials de repatriació a partir de dilluns.

En un comunicat, l'ambaixada nord-americana als Estats Units assegura que està iniciant els 'preparatius per oferir transport a zones segures d'Europa' pels seus ciutadans. A més, el govern de Barack Obama ha autoritzat a part del personal diplomàtic una 'repatriació voluntària'.

Per la seva banda, el Regne Unit recomana als seus ciutadans que marxin del país 'si és segur' sortir de l'hotel i arribar fins a l'aeroport. Com Espanya, el govern britànic no té previst organitzar vols especials, però està evacuant els familiars del personal diplomàtic en vols 'comercials'.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT