REVOLTES AL MÓN
Internacional 04/04/2011

Els Estats Units habiliten vols per als seus ciutadans a Síria

És la tercera vegada en dues setmanes que els Estats Units alerten sobre la situació en aquest país

Acn
1 min

WashingtonEl govern dels Estats Units està oferint vols a les famílies dels seus treballadors a Síria, segons ha confirmat aquest diumenge el departament d'Estat. A més, ha avisat els seus ciutadans desplaçats a aquest país, en què dotzenes de persones haurien mort enmig de protestes contra el govern, que revisin la seva situació i que considerin la possibilitat d'abandonar-lo per l'aixecament popular. És la tercera vegada en dues setmanes que els Estats Units alerten sobre la situació en aquest país situat a la península Aràbiga.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La setmana passada es va avisar els ciutadans nord-americans que evitessin viatges no essencials a Síria, i es va instar els que hi havia al país àrab a considerar la possibilitat de marxar a causa de les protestes, que segueixen les revoltes a diversos països del món àrab com Tunísia, Egipte, Líbia o el Iemen, entre d'altres.

L'aixecament a Síria representa el desafiament més important al mandat d'onze anys del president Baixar al-Assad, que va prendre el poder després de la mort del seu pare, Hafiz al-Assad, l'any 2000.

Els Estats Units mantenen una relació complicada amb Síria des de fa anys, que al seu torn és aliada de l'Iran contra Israel i dóna suport als militants de Hezbol·lah i Hamàs.

stats