LÍBIA
Internacional 15/07/2011

Els Estats Units reconeixen els rebels libis com a govern legítim

Clinton ha afegit que mentre no hi hagi una autoritat interina, els Estats Units reconeixerà el CNT com l'autoritat legítima del govern de Líbia. Ahir també ho va fer l'OTAN

Agències
1 min
Un rebel libi es manifesta a les portes de la quarta reunió del grup de contacte de Líbia a Istambul. AFP

IstambulEls Estats Units han reconegut formalment aquest divendres l'oposició rebel com el govern legítim de Líbia, informa Reuters. Així ho ha anunciat la secretària d'Estat, Hillary Clinton, en una roda de premsa a Istanbul en la qual també s'ha explicat el full de ruta perquè Muammar al-Gaddafi renunciï als seus poders i Líbia pugui accedir a la transició democràtica amb el Consell Nacional de Transició (CNT), liderat pels rebels.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Mentre no hi hagi una autoritat interina, els Estats Units reconeixerà el CNT com l'autoritat legítima de govern de Líbia", ha dit Clinton. Aquest moviment pot aconseguir desbloquejar milers de milions de dòlars de fons libis que estan congelats.

D'altra banda, els Estats Units va reconèixer ahir que Rússia estava intentant contactar amb Gaddafi i li va donar el vist i plau perquè hi negociï. Tots dos països consideren que el conflicte s'acabarà aviat. Unes opinions que també avança l'Elisi des de la setmana passada.

El dictador libi, però, continua amb els seus comentaris exaltats i va amenaçar ahir amb jugar amb la guerra del foc si no cessaven els bombardejos de l'OTAN.

A Istanbul s'ha celebrat avui la quarta reunió del grup de contacte de Líbia, marcada per reunions bilaterals de Clinton amb els líders de Kuwait, Qatar i els Emirats Àrabs Units.

L'OTAN també va reconèixer el govern rebel, després de reunir-se amb els seus líders.

stats