Iran
Internacional 06/01/2012

La marina dels Estats Units rescata un vaixell iranià dels pirates

Els 13 mariners del pesquer portaven un mes retinguts al mar Aràbic. L'operació nord-americana arriba enmig d'un ambient d'alta tensió entre Teheran i Washington

Agències
1 min
El vaixell nord-americà USS Kidd, durant el rescat / AFP

ManamaLa marina dels Estats Units ha rescatat aquest divendres 13 hostatges iranians que estaven retinguts per pirates al mar Aràbic feia un mes, segons ha informat el Pentàgon. Els hostatges han sigut rescatats per un vaixell nord-americà després d'enviar un senyal d'alerta comunicant que els pirates els havien abordat feia un mes. Quinze dels atacants han sigut detinguts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Pentàgon ha informat que els hostatges han sigut retinguts en "condicions dures" i que podrien haver-se vist "forçats a ajudar els pirates en les seves operacions". L'agent del Servei d'Investigació Criminal Naval, Josh Schminky, ha dit que "els hostatges han passat per moments molt durs".

Schminky ha afegit que el capità del vaixell pesquer rescatat, l'Al Molai, ha expressat la seva "sincera gratitud" pel rescat i que sense l'ajuda nord-americana "podrien haver sigut allà durant mesos".

El rescat arriba enmig d'un ambient de tensió augmentada entre Teheran i Washington. El rescat l'han fet efectius del mateix grup de militars que van abandonar el golf Pèrsic fa poc per col·laborar en les operacions nord-americanes a l'Afganistan. Precisament, a principis d'aquesta setmana, oficials iranians havien advertit al grup que no tornés a la regió.

stats