MÓN
Internacional 27/07/2011

Reobren l'estació central d'Oslo després d'evacuar-la aquest matí per una falsa alarma

La policia ha detectat una "malesta sospitosa" a les andanes, que ha acabat sent inofensiva. L'edifici és a pocs metres d'on va explotar divendres el cotxe bomba que va matar vuit persones

Efe
1 min
La policia manté tallats els accessos i els voltants de l'estació central de la capital noruega / REUTERS

OsloLa policia noruega ha evacuat aquest matí l'estació central d'Oslo després de detectar a les instal·lacions una "maleta sospitosa", segons la televisió pública del país, NRK. L'alarma s'ha disparat sobre les 7.30 h del matí, hora local, quan una persona –un home negre d'entre 25 i 30 anys– ha entrat a l'edifici amb una maleta, l'ha deixat en una andana i tot seguit ha marxat, segons les forces de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un equip d'artificiers de la policia s'ha desplaçat fins al lloc i s'han precintat els accessos a l'edifici i els carrers que l'envolten, al centre d'Oslo. També s'ha aturat el trànsit ferroviari que conflueix a l'estació. Després d'examinar la maleta, els especialistes han determinat que no contenia cap objecte perillós, motiu pel qual l'estació central d'Oslo ha reobert les seves portes a les 10.15 h.

La ciutat encara està commocionada per la matança que va causar Breivik i viu episodis de psicosi, tot i que la policia noruega ha dit que, de moment, no veu cap connexió entre l'assassí confés de la matança d'Utoya i l'equipatge abandonat avui a l'estació. A només uns centenars de metres de l'edifici, el passat divendres va explotar el potent cotxe bomba que va matar vuit persones.

Amb l'ensurt d'avui, ja són tres les vegades que la policia ha evacuat l'estació central d'Oslo des dels atemptats del passat divendres. La primera va ser el mateix divendres a la tarda, i la segona, diumenge. I totes dues van resultar ser també falses alarmes.

stats