Bolívia
Internacional 27/09/2011

Evo Morales suspèn la construcció d'una carretera davant les protestes dels indígenes

La repressió de les manifestacions dels habitants del parc natural de Tipnis va despertar un rebuig generalitzat. Denunciaven la destrucció de la selva amazònica

Agències
1 min
Les manifestacions de dilluns han forçat la retirada del projecte / EFE

La PazEl president bolivià, Evo Morales, ha suspès la construcció d'una carretera sobre el parc natural de Tipnis, deprés de la forta oposició dels indígenes i la polèmica per la repressió policial contra les protestes de rebuig al projecte. Després d'una jornada de manifestacions, arreu del país, contra l'actuació policial sobre la marxa indígena de diumenge, Morales ha anunciat dilluns de matinada la paralització de l'obra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El parc de Tipnis (Territori Indígena Isiboro Sécure) ha estat al centre de la confrontació amb el govern de La Paz, en 41 dies de protesta per la construcció a d'una gran carretera finançada pel Brasil que havia d'unir La Paz i l'Amazones, en el marc del pla d'infraestructures per a l'Amèrica Llatina IIRSA. Diumenge mig miler de policies van dissoldre una columna indígena, colpejant i amordassant els participants i traslladant-los per la força en autobusos i camionetes. Les organitzacions indígenes asseguren que un nen va morir i diversos manifestants van desaparèixer en la repressió. Després de les massives mostres de rebuig al carrer, Morales ha qualificat l'operació "d'imperdonable" i ha anunciat una investigació.

Els indígenes s'oposaven a la carretera per la destrucció del territori amazònic i el temor que productors de coca ocupessin els terrenys.

stats