MÓN
Internacional 11/01/2011

Exteriors desaconsella viatjar a Tunísia pels disturbis

Recomana no endinsar-se a les zones interiors del país a causa de les protestes socials que viu des de fa tres setmanes

Efe
1 min

MadridEl Ministeri d'Afers Exteriors desaconsella als ciutadans espanyols viatjar a les zones interiors de Tunísia a causa de les protestes socials que viu el país des de fa tres setmanes, que han causat almenys 18 morts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Exteriors, a la seva pàgina web (www.maec.es), recomana especialment no traslladar-se al quadrat format per les ciutats de Le Kef, Siliana, Sidi Bouzid i Kaserine, així com a la regió de Gafsa, al centre del país.

El departament que dirigeix Trinidad Jiménez aconsella al mateix temps "extremar la prudència i evitar manifestacions i concentracions" a la resta del país, especialment a les zones més turístiques del litoral, ja que "en les actuals circumstàncies, podrien derivar en episodis de violència ".

Els enfrontaments entre els manifestants i les forces de l'ordre registrats a Tunísia des de finals de desembre han causat 18 morts, segons el Govern, i entre 35 i 50, d'acord amb les xifres dels sindicats i els partits d'oposició.

El Govern, a través d'un comunicat d'Exteriors, ha fet una crida perquè "cessi immediatament la violència, es restableixi la normalitat i es garanteixi el respecte dels drets i les llibertats fonamentals".

L'Executiu espanyol manifesta la seva "gran preocupació" pels esdeveniments i lamenta la pèrdua de vides humanes i els danys causats, alhora que expressa la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes.

stats