Publicitat
Publicitat

La FAO reclama una intervenció urgent "de gran envergadura" contra la fam a la Banya d'Àfrica

L'agència de l'ONU calcula que l'amenaça de la desnutrició i de morir de gana afecta uns 12 milions de persones a Somàlia, Djibouti, Etiòpia i Kenya

Cal una intervenció d'emergència de de "gran envergadura" a la Banya d'Àfrica contra la fam, especialment al sud de Somàlia, segons ha alertat aquest divendres l'agència de l'ONU per a l'agricultura i alimentació (FAO) en un comunicat difós a Roma.

"La fam ha atacat tres noves regions del sud de Somàlia (...) i la resta del sud del país s'enfronta a una situació d'emergència humanitària que ha causat desenes de milers de morts", diu la FAO.

A més, segons les seves previsions, "la fam s'estendrà a totes les regions del sud de Somàlia d'aquí a quatre o sis setmanes, i és probable que persisteixi almenys fins al desembre".

La fam es declara quan més de dues persones de cada 10.000 moren cada dia i quan la taxa de desnutrició aguda supera el 30%.

"Aquesta emergència és part d'una crisi causada per la sequera i els conflictes armats, que afecten tota la Banya d'Àfrica i amenacen la vida d'unes 12.400.000  persones a Somàlia, Djibouti, Etiòpia i Kenya ", adverteix l'agència.

"A Somàlia, 3,7 milions de persones estan en risc i 3,2 milions (2,8 milions de les quals, al sud del país) necessiten ajuda immediata per sobreviure." Per això, la FAO busca "fons per ajudar les famílies més vulnerables a Somàlia."

A més, "les mesures a curt termini han d'incloure la distribució de llavors i eines per a la temporada de sembra de l'octubre, a més de medicaments, vacunes i  programes d'aliments". "La crisi a la Banya d'Àfrica és la crisi de seguretat alimentària més greu en el món d'avui", conclou l'agència de l'ONU.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT