Internacional 05/08/2011

La FAO reclama una intervenció urgent "de gran envergadura" contra la fam a la Banya d'Àfrica

L'agència de l'ONU calcula que l'amenaça de la desnutrició i de morir de gana afecta uns 12 milions de persones a Somàlia, Djibouti, Etiòpia i Kenya

Afp
1 min
Dones de Somàlia fent cua per recollir menjar d'un programa d'ajuda humanitària / REUTERS

RomaCal una intervenció d'emergència de de "gran envergadura" a la Banya d'Àfrica contra la fam, especialment al sud de Somàlia, segons ha alertat aquest divendres l'agència de l'ONU per a l'agricultura i alimentació (FAO) en un comunicat difós a Roma.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La fam ha atacat tres noves regions del sud de Somàlia (...) i la resta del sud del país s'enfronta a una situació d'emergència humanitària que ha causat desenes de milers de morts", diu la FAO.

A més, segons les seves previsions, "la fam s'estendrà a totes les regions del sud de Somàlia d'aquí a quatre o sis setmanes, i és probable que persisteixi almenys fins al desembre".

La fam es declara quan més de dues persones de cada 10.000 moren cada dia i quan la taxa de desnutrició aguda supera el 30%.

"Aquesta emergència és part d'una crisi causada per la sequera i els conflictes armats, que afecten tota la Banya d'Àfrica i amenacen la vida d'unes 12.400.000 persones a Somàlia, Djibouti, Etiòpia i Kenya ", adverteix l'agència.

"A Somàlia, 3,7 milions de persones estan en risc i 3,2 milions (2,8 milions de les quals, al sud del país) necessiten ajuda immediata per sobreviure." Per això, la FAO busca "fons per ajudar les famílies més vulnerables a Somàlia."

A més, "les mesures a curt termini han d'incloure la distribució de llavors i eines per a la temporada de sembra de l'octubre, a més de medicaments, vacunes i programes d'aliments". "La crisi a la Banya d'Àfrica és la crisi de seguretat alimentària més greu en el món d'avui", conclou l'agència de l'ONU.

stats