Colòmbia
Internacional 27/08/2012

Les FARC i el govern colombià ja han iniciat diàlegs de pau, segons el president del país

Juan Manuel Santos, confirma que "s'han desenvolupat converses exploratòries". Segons informa la cadena Telesur, les trobades per arribar a un pacte començaran aquest l'octubre a Oslo

Agències
1 min

BogotàEl president colombià, Juan Manuel Santos, ha confirmat aquest dilluns que "s'han desenvolupat converses exploratòries" amb les FARC per entaular un diàleg de pau, al convidar a sumar-se al ELN sota aquestes mateixes condicions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mandatari va remarcar que en els pròxims dies es donaran a conèixer els resultats dels "acostaments amb les FARC" i va reiterar que des que va arribar al govern ha complert "amb l'obligació constitucional de buscar la pau".

El govern de Colòmbia i les FARC han signat aquest dilluns un acord a L'Havana per iniciar converses de pau aquest octubre a Oslo, segons ha informat la cadena Telesur.

"El contingut de l'acord serà donat a conèixer properament pel president colombià, qui també informarà sobre l'agenda temàtica d'aquests diàlegs", ha dit el canal de televisió en la seva pàgina web.

Fonts de l'executiu de Bogotà han dit a Efe que el govern de Colòmbia no té previst "per ara" pronunciar-se oficialment sobre aquest acord divulgat per la cadena a Caracas.

El director d'Informació de Telesur, Jorge Enrique Botero, ha precisat que l'acord es va gestar al maig, quan van començar converses secretes a Cuba.

Telesur ha afegit que la delegació del govern colombià la formaven el conseller de Seguretat, Sergio Jaramillo; el ministre de Medi Ambient, Frank Pearl, i el germà del president Enrique Santos.

Per part de les FARC, la cadena ha dit que hi haurien participat el comandant guerriller Mauricio, conegut com "El Metge", que va substituir l'assassinat Jorge Briceño "Mono Jojoy", així com Rodrigo Granda, Marcos Calarcá i Andrés París.

stats