Internacional 24/12/2011

El príncep Felip d'Anglaterra passarà la nit de Nadal a l'hospital

El marit d'Isabel II, de 90 anys, es recupera d'una operació coronària d'urgència. La reina i els seus quatre fills l'han visitat a l'hospital

Efe
2 min

LondresEl príncep Felip d'Anglaterra, espòs de la reina Isabel II, passa avui la nit de Nadal ingressat en un hospital especialitzat en malalties del cor després de ser operat d'urgència, als seus 90 anys, per l'obstrucció d'una artèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La reina i els seus quatre fills han visitat avui el duc d'Edimburg després que, segons el Palau de Buckingham, fos intervingut ahir a la nit "amb èxit" a l'hospital Papworth de Cambridge (sud-est d'Anglaterra), després de ser traslladat en helicòpter des de la finca de Sandringham, tradicional refugi nadalenc de la família reial.

L'avançada edat del consort va desencadenar les alarmes quan ahir a la nit es va informar que va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital per dolors al pit, tot i que els portaveus oficials han insistit que no hi haurà canvis en l'agenda de la família real i que el príncep Felip s'està recuperant.

"El duc d'Edimburg ha passat una bona nit i està de bon humor, encara que desitjant anar-se'n", va dir una portaveu del Palau de Buckingham davant els nombrosos mitjans de comunicació congregats a la porta de l'hospital de Cambridge.

Buckingham va informar que el príncep Felip va ser operat "amb èxit" d'una obstrucció a l'artèria coronària, mitjançant el mínim procediment invasiu, encara que haurà de passar un "curt període" en observació a l'hospital; la durada no es va precisar.

La intervenció va ser practicada amb anestèsia local quan el príncep podia estar a punt de patir un atac de cor o ja l'hauria tingut, segons metges citats pels mitjans britànics, encara que aquest extrem no ha estat confirmat pel Palau.

Els portaveus reials tampoc han anunciat quan serà donat d'alta el duc d'Edimburg, que porta 64 anys casat amb la reina Isabel II, de 85 anys, i és conegut pel seu peculiar sentit de l'humor.

Els seus quatre fills, Carles, Ana, Andreu i Eduard, el van visitar a l'hospital juntament amb la reina abans de reunir-se aquesta nit en el sopar de nit de Nadal i assistir demà, com és habitual, a la missa de Nadal a l'església de Santa Maria Magdalena, a prop de la finca reial de Sandringham.

stats