Finàldia
Internacional 17/04/2011

La ultradreta queda en tercer lloc als resultats provisionals de les eleccions

La formació, que podria tenir la clau del govern, s'oposa al pla de rescat de Portugal. El Partit Conservador guanyaria els comicis amb el 20% de vots

Agències
1 min
Timo Soini, líder dels Autèntics Finesos, celebra els primers resultats. AFP

HèlsinkyAmb el 39,5% del vot escrutat, els resultats de les eleccions d'avui a Finlàndia ratifiquen el gran avanç del partit d'ultradreta dels Autèntics Finlandesos, que deixa en una posició de feblesa la coalició de govern de centredreta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si es confirma la tendència que ofereix l'escrutini, el partit conservador (Kokoomus) guanyaria les eleccions amb el 20% de vots. El partit socialdemòcrata quedaria molt poc per darrere, amb el 19,4% dels sufragis. A continuació se situen els populistes i euroescèptics Autèntics Finesos, amb el 18,7%. El Partit de centre de la primera ministra Mari Kiviniemi, cauria al quart lloc, amb un 17,6%. L'Aliança d'Esquerres es quedaria amb el 8,4% i els Verds no passarien del 6,3%.

A més de la composició del futur govern, en les eleccions hi ha en joc també el pla de rescat de Portugal, perquè els Autèntics Finesos s'hi oposen obertament i han convertit la qüestió en un dels aspectes centrals de la seva campanya.

stats