Internacional 27/06/2011

La Flotilla de la llibertat sortirà dijous cap a Gaza

L'expedició estarà formada per uns 500 activistes que es repartiran entre 10 vaixells

Redacció
1 min
Alice Walker, Premi Nobel de Literatura, a la presentació de la Flotilla / NACHO PRIETO

BarcelonaDijous sortirà la segona Flotilla de la Llibertat en direcció a la franja de Gaza. L'objectiu d'aquesta expedició serà trencar i acabar amb “el bloqueig il·legal israelià a aquest territori palestí”, segons explica en un comunicat l'organització d'aquest viatge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La 'flotilla' s'ha presentat aquest matí anunciant que els vaixells sortiran des de diversos punts del Mediterrani que per motius de seguretat no es donaran a conèixer. Des de l'Estat espanyol en sortirà un comboi, el 'Gernika', en què hi viatjaran 45 persones, entre elles l'europarlamentari Willy Meter o l'actor Guillermo Toledo. En total, però, l'expedició estarà formada per una desena de vaixells d'organitzacions de 20 països amb uns 500 participants.

Tot i això, segons Rumb a Gaza, una de les entitats organitzadores, Israel ja ha avisat que prohibirà l'entrada al seu territori durant els propers deu anys a aquells periodistes que embarquin a la Flotilla. En total, aquesta expedició té intenció de transportar més de 5.000 tones d'ajuda humanitària, principalment material sanitari, educatiu i de la construcció.

stats