CIMERA DEL G20
Internacional 04/11/2011

El Fons Monetari Internacional i la UE controlaran les finances d'Itàlia

Un equip de tècnics de la institució dirigida per Christine Lagarde visitarà Roma cada tres mesos. Supervisarà el pressupost i la implementació de les reformes

Ara
1 min

BarcelonaItàlia, la tercera economia de la zona euro, serà controlada pel Fons Monetari Internacional (FMI) i la UE. El govern de Silvio Berlusconi ha acceptat la supervisió internacional sobre les finances del país, com passa a Grècia des de l'any passat. La institució dirigida per Christine Lagarde enviarà cada tres mesos un equip d'analistes encarregats d'estudiar el pressupost i la implementació de les reformes que aprovi Roma. El consell d'administració de l'FMI serà informat de les conclusions. És una de les mesures acordades dijous pr Berlusconi amb la cancellera alemanya Angela Merkel i el president francès Nicolas Sarkozy en el marc de la cimera del G-20.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari Le Monde ho interpreta com una mesura per evitar el contagi de la crisi grega. Els seus corresponsals a Canes fan aquesta lectura de les declaracions del cap de l'Elisi, que va assegurar que "confia plenament en l'economia italiana": "Cal llegir-ho –apunten els periodistes– com no confio en Silvio Berlusconi, i un govern volàtil que suscita desconfiança als mercats. És impossible exigir a Berlusconi que marxi, per molt que així ho vulguin els seus socis europeus, que alaben el suïcidi electoral de Zapatero".

stats