Internacional 14/10/2011

Montebourg diu que a “títol personal” votaria per Hollande

El candidat dels 'indignats' francès és l'últim dels quatre eliminats a la primera volta de les primàries socialistes a donar el seu suport a François Hollande perquè representi el partit a les presidencials

Efe
1 min
Arnaud Montebourg, el tercer en discòrdia

ParísEl diputat socialista Arnaud Montebourg, tercer en la primera volta de les primàries socialistes per escollir el candidat a les presidencials del 2012, ha afirmat aquest divendres que a “ títol personal” votaria per François Hollande a la segona volta. En una entrevista publicada al diari Le Monde, Montebourg –considerat el candidat dels indignats i que va aconseguir un 17% dels vots a la primera volta– ha indicat que es decantaria per Hollande “perquè és el millor per unir” l'esquerra davant de l'actual president de la República, Nicolas Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Montebourg era l'últim dels quatre eliminats en el primer torn que quedava per mostrar la seva preferència a la segona volta, després que el altres tres, Ségolène Royal, Manuel Valls i Jean-Michel Baylet, ja van donar suport a Hollande, el més votat el passat diumenge, malgrat l'estret marge respecte a l'altra finalista, Martine Aubry.

Malgrat que Montebourg considera que el programa d'Hollande i Aubry són “equivalents”, opina que una victòria del primer pot “evitar la fragmentació” del partit i “donar força al candidat”.

Malgrat haver revelat la seva predilecció personal, el diputat ha indicat que no dóna cap consigna als seus votants i ha negat que Aubry sigui “més d'esquerres” que Hollande. Aquest cap de setmana tindrà lloc la segona volta de les primàries socialistes franceses, en què el vot més d'esquerres serà clau per escollir el candidat que s'enfrontarà a Sarkozy a les presidencials.

stats