França
Internacional 15/06/2011

La dreta francesa rebutja la proposta socialista de legalitzar el matrimoni homosexual

La proposta de llei no va prosperar, però el debat suscitat va deixar entreveure que serà uns dels temes de la campanya de les presidencials de l'any que ve

Agències
1 min

ParísLa majoria conservadora de l'Assemblea Nacional francesa va rebutjar ahir la proposició de llei presentada per l'oposició socialista per legalitzar el matrimoni entre persones homosexuals al seu país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La proposta va aconseguir 222 vots –tots els diputats d'esquerres i alguns de la dreta–, un número insuficient davant dels 293 que van aconseguir els conservadors, cosa que va tancar la porta als matrimonis entre persones del mateix sexe a França.

"Estem en contra de l'homofòbia però no volem alterar l'inconscient col·lectiu de la imatge i la funció del matrimoni", va declarar Michel Diefenbacher, diputat de l'UMP.

Quatres dies abans, els diputats havien discutit per primera vegada sobre el matrimoni homosexual, arran de la presentació d'una proposició de llei per legalitzar-lo per part d'un legislador socialista.

Malgrat que la llei no va prosperar, la repercussió que va tenir en els debats va deixar entreveure que el matrimoni homosexual serà uns dels temes de la campanya de les presidencials de l'any que ve.

stats