Internacional 17/06/2012

François Hollande governarà amb majoria absoluta a l'Assemblea Nacional, segons els sondejos

Marine Le Pen no serà diputada, però l'ultradretà Front Nacional torna a la cambra legislativa amb dos diputats, segons les enquestes

Agències
1 min
el primer ministre Jean-Marc Ayrault votant

ParísEl president francès, François Hollande, tindrà una majoria absoluta a l'Assemblea que li facilitarà dur a terme les reformes econòmiques que li reclama la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'enquesta de France 2 feta pública quan han tancat els col·legis, el Partit Socialista obtindria 291 escons i els conservadors de l'UMP es quedarien amb 212.

El Front Nacional tindria entre 2 i 4 diputats i tornaria a la cambra legislativa francesa, d'on va desaparèixer el 1988, tot i que la seva líder, Marine Le Pen, no tindria escó. Qui si serà diputada és la néta de Jean-Marie Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen, de 23 anys.

L'excandidata presidencial, Ségolène Royal, ha perdut també l'escó davant el candidat socialista dissident de La Rochelle, Olivier Falorni, i després d'admetre la derrota ha assegurat que se sent "traïda".

El centrista François Bayrou tampoc no ha obtingut representació parlamentària, tot i que el seu partit sí que ha obtingut dos escons.

La participació a les 6 de la tarda era del 56% dels electors, segons fonts del ministeri de l'Interior francès, i es tem que l'abstenció pugui arribar al nivell més alt en unes legislatives.

stats