Armènia
Internacional 22/12/2011

França tipifica com a delicte la negació del genocidi armeni

Turquia ha cridat a consultes el seu ambaixador a París després que l'Assemblea Nacional francesa hagi votat a favor de castigar amb penes de presó el genocidi armeni del 1915

Agències
1 min
L'Assemblea Nacional durant el debat de la proposició de llei

BarcelonaEls diputats francesos han aprovat avui una llei destinada a penalitzar amb penes de presó la negació del genocidi armeni de 1915, fet que ha tensat les relacions diplomàtiques amb Turquia, que ha amenaçat d'adoptar sancions econòmiques pel que consideren un nou atac a la seva identitat nacional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb una amplíssima majoria, els parlamentaris han adoptat una proposició de llei presentada per una diputada conservadora destinada a imposar una pena d'un any de presó i 45.000 euros de multa a qui negui l'existència d'un genocidi a Armènia als inicis de la Primera Guerra Mundial.

El text, molt reclamat per la comunitat armènia resident a França, ha enutjat Turquia, que no reconeix aquest genocidi en un territori que en aquella època formava part de l'Imperi Otomà.

Turquia ha decidit suspendre les visites i congelar la seva cooperació política i militar amb França, segons ha anunciat el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, que ha cridat a consultes d'ambaixador de Turquia a França.

Erdogan ha explicat que es tracta d'una primera bateria de represàlies contra França i que "gradualment" es podrien prendre altres mesures. "Desgraciadament aquesta proposició de llei ha estat adoptada tot i els nostres advertiments i això obrirà ferides irreparables i molt greus en les relacions bilaterals", ha assegurat el primer ministre.

stats